Sunday, May 24, 2009

'KAWAN' OR 'SAHABAT'
hadoilaaaaaaaaaa...stu menda yg merunsing kan aku n membusan kn aku utk dperkatekan..
walaupun runsing n busan bagai ttp nak ckp jugak kan!!!
haroslaHHHHHHH...
aku da nek mls nak ckp pasal nih...
wat sakit hati jer hokayyy kalu ckp pasal 'kawan' nih..
'kawan' nih mmg senang nk dtp..
kat tepi jln kalu kita jmp sesaper pun da ble jd kwn..
kat tenet lg lahhhhhh...belambak..belungguk ble dpt..pilih jer nak camne...hensem ker..huduh ker..gemok ker..kurus ker..cun ker..metopsss ker sume ada...
tp 'kawan' nih mmg susah sgt2 nak dtafsir pe mksdnyer..
pe mowtippppnye kita ber'kawan' ngan die..
mule2 niat utk menambah segala bagai 'kawan' yg ado..
tp last2 kita jugak yg terkena...hamikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! padan muke ko..
aiyoooooo...hadoilaaaaaaaaaaaa.....hurmmmmmmmmmmmm..
mule2 ber'kawan' baik bagai...
yer lah masing2 xtau lg prangai 'kawan' kita sebernar nye mcm mane..
tp bile lelame da kenai baru kita tau prangai 'kawan' kita 2 mcm mane..
mule2 berkawan..sume nya bek blaka hokayyy...xda cacat cela pun..
bermsg N kol bagai lah ngan aku..ble ssh mintak tolong bagai ngan aku..
msg n kol tanpa henti utk mintak tlg...
kalu msg n kol xdpt..
sanggup dtg umah p cari aku...
semate2 nk mintak tlg ngan prob diorg..
yg aku pun menggong tahap cipan ker per tah
punyer ler bek ati..
tlg sume bagai..
sumtime menda yg aku tlg diorg 2 aku xble nak tlg..tp dusahakan jugak..
semate2 nak tlg diatas name 'kawan'
last2 aku jugak yg kena blk..
'kawan'2 cume ada ngan aku time diorg susah utk lepas sesak diorg jer..
time senang bagai..lupe kat aku nih hah!!
malu bagai kot or hina sgt kot kwn ngan aku yg mcm nih kot..dat y mcm 2 kot..
time diorg ngah senang bagai msg n kol..harammmmm...xnmpk pun no diorg nek dlm fon haku...
nak ajak diorg join p lpk2..jgn harap la kalu aku x msg dlu..
yg aku plak terlebey bek hati bagai...tipa kali nk kua..msg sume tanye nak lpk x...da kua blom..watper..
last2 yg reply 2-3 org jer..2 pun reply ckp da kuar ngan poen nih la..poen 2 lah..last2 aku gak yg tertigal bagai..aku jugak yg terhegeh2 bagai nak ajak diorg lpk n kua bagai..
pdhal prot diorg da buncit mnm air..aku nih jugak yg kena tingal bagai..
HELLO!!!!
kalu kome sume da malu bagai nak 'kawan' ngan aku or rase hina sgt2 nak 'kawan' ngan aku...
PLS!!! LEAVE ME!!!!!..
aku xperlukn 'kawan' mcm kome sume hokayyy..
'ada aku kesah' kalu xda 'kawan' mcm korunk..
xperlu lah kome sume nak PROPA bagai kat dpn haku..
tunjuk2 bek nk br'kawan' ngan aku..
xperlu hokayyy nak blakon berdrama bagai ngan aku..
xperlu nk menambah kan name kome sume dlm list dunia 'playwood' yg sememang nye dah ramai hokayyy..
SAHABAT...
sahabat...
mmg payah nak jmp..
dlm ramai2 'kawan' yg kita ada..
xramai yg betoi2 ble jd 'sahabat' kita..
'sahabat' ialah seseorg yg sentiasa ada dlm keadaan kita senang atau ssh...
'sahabat' sentiasa akn tlg kita time kita ssh mcm mane..
time sedey..gumbira..ngah kaye ker..ngah miskin bagai..ngah pokai..
'sahabat' mesti ada ngan kita...
tp nak cari n nk jmp sowang 'sahabat' pun payah..
mmg bkn senang nk jmp pun...
'sahabat' bkn ble jmp kat tepi2 jln..bkn ble cr kat tenet bagai..
hurmmmmmmmmmmmm..
kpd saper2 yg kenai haku..kome pikio la sendiri..kome sume dok dlm kategori mane...
KAWAN OR SAHABAT

video

Tuesday, May 19, 2009

IM SHOCK...JUST LIKE SIMON!!!
terkezut bagai aku tgk vdeo nih...
aku tertgk vdeo nih pun kwn aku yg tunjuk kan.
kalu x..xtau lah kot..
mule2 tgk...mmg x kompiden pun makcik nih ble nyanyi..
yer lah tgk ngan gaye n penampilan n umo nye...
mmg xkan cayer nyer..
mcm audience cte nih...
siap wat muke bagai ngan makcik itewww..
msing2 pkir makcik nih PROPA jer lebey...

video

nahhhhhhhhh!!!!

hamikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ko....

skali nyanyi simon terkezut bgai...

sume audience yg wat muke bagai senyum terkezut jugak..

sume xcayer bagai ngan bakat makcik nih ado..

padan muke sume..last2 sume yg terkena...

mak itewww diva hokayyyyyyy!!

ngan kompiden nye makcik 2 lps nyanyi trus nak blah..kunun sonok bgai dpt nyanyi..dpt msk tv..siap bg flying kish lg hokayyyy...

kunun nye nak menunjukan kepauasan nye perform bagai atas stage itewww..

xnyempat segala juri ng bg comment kan..

pape hal 'MAKCIK UR R DA BEST HOKAYYYYY!!!'

caiyokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Thursday, May 14, 2009

hABIs maDU sEpAh DbuANg???
sesuai lg ker pkai peribahse mcm nih...
hurm camna nak start carotan aku pasal topic nih...
jenuh nk memikio ayt2 yg sesuai hokayyy..
saper yg buang madu dulu...
yg penting bkn aku hokayyy..
so jgn nak slh kan aku
n gne ayt 'habis madu sepah dbuang'
hello!! da xble pakai da bhse mcm 2 hokayy..
sepah skang da mcm2 ble wat..
xpyh nak buang2 pun.
walau pun sepah ttp berharga n org cari die hokayy..
n sepah yg pling pemes antara spesis sepah yg ada kat m'si nih 'kump sepah'
juara RAJA LAWAK hokayyy!!
so xperlu terasa terhina sgt kalu ngan ayt' sepah d buang'
mcm mne pun kita still ble survive n truskan idop..
bia org wat per pun kat kita...
sabar n trus sabar..
wah sabar jer ker..mne ble sabar jer..
tgu mse yg sesuai carotan akn kuar jugak..
hahhahahaha..
carotan bhse yg sesuai utk org iteww hokayy..
yg penting ati puas..xperlu bls dendam bagai..
gnekan strategi 'carotan'
kasi hati PECAHHHHHH punye ngan carotan itewww..
at last u r da winner beb..
menda yg jd akn ada hikmahnyer..
so xperlu nak sedey bagai..
n xperlu kita nk PROPA bagai hokayy.
just truskan idop walau ssh mcm mne
caiyokkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Tuesday, May 12, 2009

pyramid system..

hadoila...
skunk nih da mcm2 jns aku dengor...
punye la manusia nih nk cepat kaye kan...
masuk investment nih investment 2..
sume nye dsbbkn nk duit...
'den mau kayo'
matilahhhhhhhhhhhhhhhhh..
perlu ker..
xslh kalu nak kaye..tp kalu ngan titik peluh n ats usaha sendiri xda hal lah..
nih berPROPA bagai perlu ker..
utk menarik org msk per yg die nak promote kn...
ttp ada ayt PROPARAZI hokayyyy..kalu x bkn finderPROPARAZI kan..
multilavel? aper itewww multilavel
matilahhhh...aku nk upload pic xble..shial jer...
hah nak tau per multilaver cr sendiri la kat tenet camne..
xdapek nk nolog..coz aku try uoload pic xble lak..
hamikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....
hurm..pe lak pendapat org2 pandai2 agama dlm hal multilavel ini..
nih aku da terbace dlm tenet pasal pendapat org pndai agama..
Sistem jualan dan muamalah seperti ini adalah diharamkan kerana tujuan nya hanyalah wang dan bukannya produk. Wang yang mencecah puluhan ribu ringgit sedangkan nilai produk yang hendak diniagakan hanyalah ratusan ringgit. Setiap yang berakal pasti akan memilih wang apabila diberikan pilihan seperti itu. Justeru, strategi pemasaran dan kempen produk syarikat tersebut banyak bergantung kepada mewar-warkan kadar keuntungan yang bakal diperolehi setiap peserta. Syarikat ini akan menggoda mereka dengan keuntungan besar yang diperolehi peserta walaupun dengan harga produk yang minima. Sebenarnya produk yang dipasarkan oleh syarikat ini hanyalah tirai atau jalan pintas yang membolehkannya mencapai keuntungan tersebut. Jika inilah hakikat sebenar muamalah ini, ia adalah diharam oleh Syarak kerana beberapa perkara:1. Muamalah sebegini mengandungi kedua-dua jenis riba iaitu riba al-Fadl (pertambahan) dan riba an-Nasi`ah (penangguhan). Ahli membayar sedikit wang untuk penyertaan agar mendapat keuntungan yang berlipat kali ganda. Inilah perniagaan wang dengan wang melalui cara pertambahan dan penangguhan. Ia merupakan riba yang diharamkan secara nas dan ijmak. Produk yang dijual oleh syarikat kepada agen tersebut hanyalah tirai yang menutup keburukan transaksi sebegini. Produk bukanlah tujuan utama bagi para peserta dan ia tidak langsung memberi apa-apa kesan kepada hukum.2. Muamalah ini juga mengandungi unsur penipuan (al-Gharar) yang diharamkan oleh Syarak. Ahli tidak mengetahui sama ada dia mampu menarik minat sebilangan peserta yang dikehendaki ataupun tidak. Sistem pyramid atau jaringan seandainya berterusan, pasti akan sampai ke penghujungnya. Ketika itu, peserta yang menjadi ahli tidak mengetahui adakah dengan penyertaannya itu, dia tergolong dari kalangan upline yang tinggi (yang menguntungkan) ataupun hanya di peringkat bawahan (yang sudah tentu akan rugi)? Realitinya: Setiap yang menyertai system pyramid atau jaringan ini akan mengalami kerugian kecuali sekelompok kecil pimpinan syarikat. Majoritinya adalah rugi. Inilah hakikat penipuan yang berlaku, iaitu kebarangkalian antara dua perkara yang pada kebiasaannya membawa risiko yang membimbangkan. Rasulullah telah melarang dari unsur-unsur penipuan dalam muamalah sepertimana yang terdapat dalam hadis riwayat Muslim dalam sahihnya. (http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej.php?thread=8275).
hah sendiri sudah bace...sendiri paham lah hokayyyyyy..
maybe kat m'sia nih blom kua fatwa lg yg mengatekn menda nih halal or haram..
hah skunk aku nak cite mowtipp aku emo bagai pasal multilavel nih...
nak tau ker!!
sbb smalam aku p lpk kat mapley slps kepenatan men'drive'(wah sesuke ati menslh gunekan bahse) dr iph..
da plak sahabat kpd sahabat aku....opssss...xble gne istilh sahabat hokayyy..
sbb mksd sahabat nih len ckit..
gne kwn sddeyhhhhhhhhhhhh...
kwn kpd kwn aku mempromote bagai kat aku suh msk.
da aku ckp xnk..xnkkkkkkk lahh..
tiap kali jmp..npkm jer aku yg agak cando nih...wah cando kew??
klamkabut kejor..nak suh aku msk...
xperlu HOKAYYYYYY!!!
XMAUKKKKKKKKK..
bia aku indop mcm nih..xperlu nak kaye bagai..
n aku bersyukur sgt2 ngan aper yg aku ada skunk..
xssh sgt...n x senang sgt..
bersyukur ngan aper yg aku ada ats titik peluh hangitt aku...
bkn ngan PROPA bagai ats konsep MULTILAVEL..
so arap sahabat2 aku phm..xperlu nk promote bagai suh aku msk bagai hokayyy..
kompem aku xkn masyukkk nye...
pg mampos!!!
aiyooooo emo aku kn....
puas hati hokayyyyyyyy....

Monday, May 11, 2009

welkem..welcom...vanakem.mowtipp vanakem!!

hahhahhahaha...1st topic aku dlm blog ini...
actually blog ini utk looking 4 sum1 just like 2 be 'PROPARAZI'
hangin smcm aku ngan org2 yg berproparazi bagi ini hokayyy..
perlu ker PROPA bagai utk hidup...
semate2 nak hidup n dpt belas kasihan dr kenkwn atau org sekeliling..
ble da PROPA bagai mule la drama2 PLAYWOOD (bkn holywood or bollywood or malaywood hokayyyy) bermule...
plakon iteww memulekn ngan pelbagai watak yg membuatkan org kasihan bagai ngan cerita nye itewww...
so nntkn segala PROPARAZI aku aku dpt kesan hokayyy...
akn kite kaji segala bagai watak2 yg dibawekan oleh plakon PLAYWOOD ini..
yg penting ADA AU KESAHHHHHH!! tag line 4 dis year..thn langsi kew?????