Tuesday, December 29, 2009


haiyoooooooooooooooooooooo...
lme gle aku x hapdet blog.
actually da bnyk mend nk cte..tp mals nak karang
segala vagai..mowtippp ko hingat skrip vagai ek..drama telenovela kah..menjiwai watak sgt..hahahah
mlssssssssss...vuntuuuuuuuuuuuu..
hadoila..pa nk cakap ek..
time aku ngah meraban nih pun aku kat kdai mamak..
bnyk story dok cni..bnyk ragam org kat cni..ska
li ngan aku pun kne..
da skali cinabeng dtg nk order maggie greng..kebetulan lak aku dok dekat ngan tempat msk2/tmp
t greng2..
cinabeng 2 ble order nak mgei greng kat aku plak..mwtipppppppppppp..
mamak kt ctu siap gelak tgk cinabeng iteww order kat haku..
aiyooopaaaaaa...aku ckp la kat mamak iteww..aneyyy..muka i da mcm mamak ka..
mlm2 pun lpk cni gak..mamak nih fames dowh ngan org2 kayo cepat..
org kayo mlm..
dok mai table org suh msk mlm die..mwtipp sgt..mud nak lpk pun hilang dowh..kire mcm nak p table diorg nak carot jerrrrrrrrr..


arghhhhh mls nak ckp pasai iteww da..
k cte end of da year..
dis year target gadjet yg aku nk hampir termakbul...
1st aku target nak beli lappy bru..
so da tercapai..n telah berpuas ati ngan ape lappy aku ado.
yg penting collection porno haku brtmbh2.
hamaikkkk ko..so sesape nak kena wat system buter yer..stakat vdeo 200mb..xlyn..dvd layan punyeeeeee
e..ble cam2..
ado den keysahhhhhhhhhhh..

so after dis..last gadjet utk d capai..
nset bruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..
haiyoooo..poning nak beli mno 1..
nokia or sony ericsson..
nokia e71 or sony xperia..
tp pe yg aku nk nokia je
r kot..
insyallah..be4 new year termkbul la kot..
doa2 kan la yer..



Saturday, November 7, 2009

hadoilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
da lme gler haku x jeguk blog aku sendiri..
ntah mm xda entry yg best2 nak share.
tp lps aku bce entry bru jakeling aku da dpt idea utk memulakan carotan haku...hahhahaha..
hurmm..be4 dat aku nk tanye sumting dlu kat jackeling..aku kenai ker best fwend ko 2 hah?
hurmm..
mcm mne nk mule nih..poning memikio ayt nyer..
bg aku..aku rse menda yg ko ckp kan dlm entry 2 stu menda yg subjektif la beb..
menda nih mmg agak complicated bg kwn ko kot.
standard r menda2 mcm nih bg setiap org.
msing2 mesti ada rse kekurangan msing n masing2 ada rse kelemahan msing..
mungkin kwn ko 2 pkir yg 'kwn' yg bru die kenai 2 ble dpt sum1 yg lg bek n yg ada rpe..coz aku rse ko pun da kenai kot 'kwn' 2 kannnn..
ko mcm xtau jer dlm 'DUNIA' kita nih..
msing2 akn cr sum1 yg cando yer..tmbh2 die pun muke agak bole blah..
so seseorg yg berpikiran rasional akn memikir kan sumting yg negativ utk relation die yg seterus nyer..
akn memikir kan kebaikan n keburukan yg akn dterima..
sbb msing2 da pemikiran msing2 kan..
so aku xtau la ko pkir mcm mne..
4 me..aku rse pemikiran aku 2 sme ngan kwn bek ko 2..
PAPE PUN BG AKU LAH...KALU AKU DLM SITUATION KWN BEK KO 2..
AKU LEBEY SUKE BERSERAH..
N AKU AKN UBE BE HONEST NGAN 'KWN' YG DIE BRU KENAI 2..
COZ BKN SUME MANUSIA SME PRANGAI NYER..
BKN SUME YG KITA PKIR 2 BETOI.
SO PKIR YG POSITIF...TP JGN LUPE KAN NEGATIF NYER JUGAKKK..
KENA PNDAI2 BERINGAT..JGN PKIR NK EPY JER..PKIR GAK TIME2 SEDEY YG BLOM TAU BLE DTG NYER..
KITA XSELALU BERADA D ATS..SUMTIME KITA AKN BERADA DBWH JUGAK..
PAPE PUN AKU DOA KAN KWN BEK KO 2 AKN JMP PE YG DIE R WALAU PUN BKN NGAN 'KWN' DIE KENAI..
KIM SLM KAT KWN BEK KO 2 YER..BILE2 MSE KENAI KAN KAT AKU..RSE MM SERASI SGT2 PRANGAI DIE NGAN AKU..
AURA HOKAYYYYYYYYYYYYYYY.
DAT MEAN AKU BKN ADA AURA NGAN IPANIAH SHJ..TP NGAN KWN BEK MEW ITEWWW..
HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHA.

Thursday, September 10, 2009




hadoilaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
lmer gler den x hapdet blog nih.. maklum ler bln poser kekdahnyer mcm mls pung ado.. xda topik pun hado gak... aiyooooooo paaaaaaaaaaaaaa... hurmmmmm aku aku nak merepekan nih or carotkan.. gasak jer ler..tgh jari dok gigih nak menaip kannnnn!!! suke aku lah nk taip aper.. ADA AKU KESAHHHHHHH... gtewww lahh..kunun trade mark aku lah 2..thn langsi kunun.. last2 hamikkk kesah jugak..ttp nak ambek port jugak..ttp nak hamik tau jugak... perlu ker.. of course perlu hokayyy..sbb menda nih melibatkan org yg ada dsekeliling haku.. family haku ker..kwn2 haku ker..or masyakat m'sia nih ( kater 1malaysia kannnnnnnn)... gtewwww lahhhhh...jari ngah gigih menaip nih..carotkan jer walau tnpa mwtipp n tajuk yg sesuai...gasak jer.. aku pun xtau mood aku skang mcm mano..emo ker..epy ker..sentap ker...paper ker.. yg aku tau just go on wit my life n keep breathe.. ngat kan nk trus kan thn lasngsi aku..last xdpt gak meneruskan watak iteww.. sume sbb ko ipannnn..srh aku amek tau kannnnn!!!!! hahahahhhaa...
wah titaba aku suke wrne font nih..wrne bju aku pkai ari nih..tetiba jer kannn..
dok2 carot pastu ckp kale fon..arghh suke aku lah..
last week n mng nih mng aper tah aku pun xtau lahhh..
name aku asyik dsbut oleh kenkwn aku..
gtewww la fames glerrr kan...coz dok d sebut2..hadoilaaaa..ala2 artis kewww..
sume dsbb kan status aku d YM..aiyooo...status aper..bia org2 yg berkenaan jer yg tau..phm2 sendiri la uolz...
mls nak cite lebey..nnt menjadik2 lg la hal nih...
dsbb kan salah phm n msing xphm bhse msing kannnnnn...
pdhal msing gne bhse mly..bahse kebangsaan kekdahnyer..ttp xpaham.
maybe msing2 blom kenai bebetoi prangai masing2..2 sbb menda nih jd..
2 la sbb nye kalu ko suke ambek tau pasal org apisahhhh oii..
hellooooo..menda nih da libat kan kenkwn aku..sok perlu la aku akbek tau cik bedahhhh oiiiiiiiiiiiii..
last apisahhh gak yg kena..
name apisahhh gak yg dsebutkan kan...
tetiba femes lg namik apisahhh utk 2 mng nih..
mwtipp femes kejap2...nak femes lelame yerr..kejap2 wat basah tiak aku jer..
tp yg best sgt2 2 msing2 hangin kat aku..dr kwn aku smpe ler ke kwn bek haku c JACKELINGGGGG...
marah aku jugak 2...
tp seb bek die marah kejap jer..
hahhaha..kalu marah lame mau kena bling taik lembu dr KMPNG BANDARIANG hokayyyyyyy..hahahah..(ada lg ker taik lembu kat ctu..ntahhhhhhh)
tp mmg bebetoi DRAMA QUEENS sgt uolz..bkn award kar ffm yer..tp award dr PLAYWOOD..
ble menang award kekdahnyer..
ntah la..mcm2 cite ada..mcm2 story ado..
terkesima kekdahnyer aku sekejap..bkn sbb d carot yer..kekdah nye nk fensan ngan mcm2 cito yg ado!!!
tp laktak la en apisahhh oiii..
bia kan jer ler..
hurmmmm..
dah la kot carotan nih...bertemu lg d chapter yg len..mwtippp chapter..ko hingat novell ker..

yg penting WHAT COMES AROUND GOES AROUND DUDE!!!


**hurmmm..ngah pkir..lps nih aku akn menerima lg carotan atau tidak dsbb kan new post haku nih..
pape pun niat aku xda len hokayy...just nak becerita..perlu d MENTION niat itewww hokayyyy







Wednesday, August 19, 2009


hadoilaaaaa....
den bru bek demam nih hah..
energy pun still kureng lg...
tp ttp gigih berkerja..matilahhh..gigih ker..pdhal dudok n dunload jer kije nyerrr..wawawa
yg penting 'ado aku kesah'

aku kena fever nih mse aku smpe kl..
menakot kan..da la mase otw p kl aku nek tren..lupe nak bwk 'mask' plak..hadoila..da la time 2 aku flu bagai..tp xper sbb nk p kl gak..ku gagahi jugak...
at last sampe2 jer kl esk nye bdn aku da rse len mcm jer..
bkn loye2 hokayyy...aku bkn gurl2 smpe ble nak pragnant..aku 'jantan hokayyy'
rse mcm bdn panas lah!!!
time 2 wat2 relax lg..demam biasa jer..panas kejap jer kot..ptg2 jap lg elok lak..
last2 hamikkk ko panas x hingat dunie...gigih aku mencari xtivefast..telan la 2 bijik..
ok ckit..tp ble mlm panas gler bdn aku..esk nye mcm itew gan condition aku..mcm da xble thn sgt da aku ajak mmb aku p clinic lor..
smpe2 jer da ada sowang mamat kena fever gak..
kire yg dtg clinic mlm 2 sume nye demam2..
aku p clinin pun sbb takot aku jd suspek H1N1.
dat y p gak 2...
dok cek2 aku nye Temperature 40° ..
trus die mintak nak inject aku..aku pun bg la..
last2 die mintak inject kat vontot aku..hadoilaaaaaaa..
maluuuuuuuuuuuuuuu..
nak xnak bg gak la..da sakit kan..hah nah hamikk cocok la kat vontot aku ni..
tp alhamdulillah aku demam biasa jer..

H1N1 agak menakot kan la uol..
ari ble plak aku dengar mmb aku ckp H1N1 xda kat INDIA..
hello memandai jer ko kate xda...
ada jer aku search dlm google..siap da yg mati..
die kate sbb kat india xda H1N1 sbb org india kuat mkn rempahhhh...mowtipppppppppppppp
hahhahahah..lwk dol..
so kalu uol sume xnak kena H1N1 p la mkn kat mamak banyak2 k..
ciom la bau mamak 2 puas2 kompem xkena H1N1...

pape pun nak advice kat uol sume la
kalu da dmm2 2 trus p ospital or clinic..
p checkup tgk tkot uol kena suspek H1N1..
xrugi kalu p cek uol..mmg la kena kua kan duit...tp xslh kot kua duit utk nyawe sendiri..
ker uol da banayk nyawa2 mcm dlm game 2..hahahha..


Sunday, July 26, 2009

AL-FATIHAH utk YASMIN AHMAD..u r da best director we have.






hurmmm..


i cant accept dat..


salah sowng director yg best n karya yg sememangnye membuatkan satu m'sia kecoh ngan adegan2 n isu2 kontroversi nyer..


bg aku..xda nye kontroversi mne pun..2 lah realiti kita skang nih..


menda yg dtunjuk kan dlm film die 2 lah yg berlaku skang..


aku pun pelik kenapa sesetengah owng a.k.a masyarakat xble trima per yg dtunjuk kan dlm kesemua film2 die..


pdhal menda 2 da penah diorg tgk n penah jd kat depan mate msing..


hadoilaaaaaaaaaa....perlu ker masyarat sume nk PROPA bagai..


n yg sedey nye kementerian sendiri banyak xbenar kan hasil2 karya yasmin ahmad d tayangkan kpd umum..katernyer bnyk menda yg ble wat isu2 kontroversi yg ble menyentuh sensitiviti pape tah..hadoilaaaaaa..


nih hasil2 karya yg aku suke..


karya2 yg membangga kan aku sbg peminat yasmin ahmad..


setiap babak2 yg d ambil len dr film2 yg len..


mungkin xkan ada YASMIN AHMAD yg len..


lps nih xkan kita dpt lihat hasil2 karya yasmin admad


xkan dpt lagi tgk iklan2 raye petronas yg ble menyentuh hati setiap owng yg tgk nyerr..(2 pun kalu org yg tgk 2 da ati n prasaan la)





























YASMIN AHMAD im gonna miss u..





bia owng kate pasal die..aku ttp support segala karya2 yang d hasilakn oleh YASMIN AHMAD..






gambar semasa jenazah YASMIN AHMAD dbawa keluar dr masjid



video

Friday, July 17, 2009

best gler bdeo nih..
gigih diorg ber2 menyanyi bagai..
kunon menytakan kebanggaan kpd bapak nye..
so i wanna wish 2 my dad..
im proud of u dad!!

video

Sunday, June 28, 2009

video

BEST!! gler lgu nih...

lirik nye lawak glerrr..matilahhhh sume nye giler kan...hamikkkkkkk..

sesuai sgt2 ngan aku kot lirik nih..

padan muke aku...tiap2 ari aku dengar hokayyy...

siap promote kat kenkwn2 haku lagu nih..

nah hamikkk..nih lirik lgu nyerrr...

Cari Jodoh
Wali Band

Apa salahku apa salah ibuku

Hidupku dirundung pilu

Tak ada yang mau dan menginginkan aku

Tuk jadi pengobat pilu

Tuk jadi penawar rindu

Tuk jadi kekasih hatiku

*Timur ke barat selatan ke utara

Tak juga aku berjumpa

Dari musim duren hingga musim rambutan

Tak kunjung aku dapatkan

Tak jua aku temukan

Oh tuhan inikah cobaan

**Ibu-ibu bapak-bapak

Siapa yang punya anak

Bilang aku aku yang tengah malu

Sama teman-temanku

Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***Pengumuman-pengumuman

Siapa yang mau bantu

Tolong aku kasihani aku

Tolong carikan diriku kekasih hatiku

Siapa yang mauBack

to *, **, ***I

bu bapak punya anak

Bilang-bilang aku aku yang tengah malu

Sama teman-temanku

Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Back to ***